North Queensland

18 juli 2015 - Mossman, Australië

Dinsdagochtend moesten we helaas afscheid nemen van de Duitse meiden waar we al sinds Fraser mee optrokken. We hadden om tien uur de ferry terug naar Townsville en daar zijn we gelijk de supermarkt op gaan zoeken om boodschappen in te slaan. Na een uurtje rijden vonden we een leuk, helaas wat winderig, plekje langs het strand waar we geluncht hebben. Niet lang daarna kwamen we langs een bord van een national park wat er mooi uit zag en avontuurlijk als we inmiddels zijn, zijn we daar afgeslagen om de Little Crystal Creek te gaan bekijken. De weg erheen was een smal bergweggetje. Dat was even slikken, maar we zijn heelhuids aangekomen en het uitzicht was geweldig! We hoopten in de creek een platypus (vogelbekdier) te kunnen spotten, maar helaas. Eind van de middag zijn we gestopt in Cardwell om een plekje te zoeken waar we in de auto konden slapen. Met onze zelfgemaakte salade vertrokken we naar het strand, waar borden stonden dat er hier zoutwaterkrokodillen leven en je dus bij de zee uit de buurt moet blijven. We vonden 's avonds gelukkig een cafeetje met wifi, waar we het vervolg van onze trip konden gaan plannen. Uiteindelijk kwam hier natuurlijk niets van terecht omdat we alleen maar aan het appen en facebooken waren. Toen we later net tien minuten in onze slaapzak lagen, zei Jen opeens 'shit Suus politie!!!'. Ze waren gelukkig alleen geïnteresseerd in de auto naast ons en reden na een spannend kwartier weer weg.

Woensdag hebben we eindelijk een barbie langs de weg gebruikt en wel om ons pannenkoekenontbijt op te warmen!!! Met Nutella! We zijn daarna door gereden naar het Edward Kennedy National park, waar we gewapend met een stok en een vork tegen eventuele crocs die uit de bosjes zouden springen (dit zag er echt hilarisch uit) een wandeling gemaakt hebben. Daarna zijn we doorgereden naar Tully, waar een gigantische regenlaars staat omdat het de plek met de meeste regenval in Australie is. Gelukkig scheen bij ons de zon volop! Verder was er een grote sugar Mill. We zitten hier namelijk in het gebied van de sugar cane. Vanuit Tully gingen we door naar Mission Beach. Hier hebben we de middag lekker in het zonnetje gezeten en wat gelezen. S avonds sliepen we in Innisfail, wederom in ons vertrouwde autootje.

Donderdag was het tijd om de Tablelands te bezoeken. We begonnen bij een mooie look out. Daarna gingen we door naar de Millaa Millaa waterval, gevolgd door de gelijknamige look out die echt fantastisch mooi was! Hierna zijn we doorgereden naar Ravenshoe. Een klein dorpje wat toen ik in Coffs was heel veel op het nieuws was. Er is toen een man per ongeluk een café binnen gereden, wat een gasexplosie, twee doden en een hele hoop gewonden als gevolg had. Ik ben daar destijds veel mee bezig geweest en het was dan ook erg raar om daar nu opeens echt te zijn. Toen ik daar in een winkel ook nog een Dylan nummer hoorde, wilde ik het liefst even terug naar huis om m'n ouders even een hele dikke knuffel te geven!
Na Ravenshoe was het tijd om de platypus te gaan spotten bij de Tarzali lakes. Ik had niet gedacht dat we er echt een zouden zien, maar al binnen vijf minuten zwom er een voorbij! Het zijn hele schattige diertjes, die stukken kleiner zijn dan ik gedacht had. Hierna zijn we naar het kratermeer Lake Eacham geweest en door Atherton naar Mareeba gereden, waar we geslapen hebben.

Vrijdag eerst op naar de bakker in Mareeba, waar de caramelslices in ook nog de aanbieding bleken te zijn! Hierna zijn we naar de Mossman gorge geweest en hebben we een regenwoud walk gedaan. De Mossman gorge vond ik zelf niet zo bijzonder. We reden door naar Daintree Village. In de Daintree River leven crocs en daar hebben we een boottour over de rivier gedaan. We hadden weer geluk want binnen tien minuten zag ik al een croc op de oever liggen. Later zagen we ook nog kleine crocjes, van 1 en 2 jaar oud. Op de boot 'woonde' nog een hele mooie en schattige boomkikker, waar we uiteraard mee op de foto moesten. Na de tour zijn we met de ferry over gevaren naar Cape Tribulation. Hier was het even zoeken naar een hostel, maar we hebben er gelukkig een gevonden.

Zaterdagochtend begonnen we op Cape Tribulation Beach, where the rainforest meets the reef! We zijn daarna de weg terug naar de ferry gereden en zijn onderweg gestopt bij een aantal stranden, boardwalks en een look out. We waren alweer vrij vroeg terug bij de ferry en omdat we zondag in Mossman willen zijn voor een show daar (met paarden en cattle) hebben we de rest van de middag daar wat rondgehangen en gewandeld. Nu zitten we gezellig in de auto voor de supermarkt waar we internet gevonden hebben en zijn benieuwd naar de show van morgen!

1. Jennifer:
    18 juli 2015
    wat doen en zien jullie veel! Fijn om zo mee te reizen op afstand lieve Suus! Ik denk dat je ouders jou ook wel even willen knuffelen! Ik wel! Mis je inmiddels toch echt wel hoor!
    Ik ben benieuwd hoe de show was en hoe jullie reisschema er verder uit ziet! liefs!
  2. Chianne:
    20 juli 2015
    Slapen in de auto, stok en vork tegen de crocs, eten op mooie plekjes, dieren spotten en off road in de auto... Avonturiers!! Kus